Igår testade jag att göra makaronlåda med kassler. Tog snabbmackaroner och kokade (5dl okokt), tärnade kassler (tog den mängd jag hade hemma och vet ej vikten) och finhackade en lök. Stekte kasslern och löken. Smälte lite smör(ca 30 gram) i en kastrull och blandade ner lite mjöl, vitpeppar och trocomare (örtsalt). Hade i grädde (2 dl) och vatten (2dl) samt lite riven ost. Blandade kassler, lök och mackaroner och la det i en form med smör. Hälllde över såsen och la lite riven ost på toppen. In i ugnen på 225 grader i 10 minuter.
Idag blev det "beer can chicken" som innebar att jag tog en hel kyckling som jag kryddade med paprikapulver, vitlökspulver, chilipeppar, oregano, havssalt, timjan och svartpeppar. Hällde kryddan över kycklingen och tog sen en ölburk som ajg öppnade upp lite mer än normalt och hällde över en del öl på en petflaska. Trädde kycklingen på ölburken och startade grillen. Grillade kycklingen på en Weber klotgrill med full värme i 1 timme (ej helt tinad kyckling). Vred kycklingen efter 20 respektive 40 minuter. Hade bara undergallret på grillen och la briketterna runt så kycklingen stod mitt i. La på lite rökträ men har tyvärr inte koll på om det var körsbär eller hickory. Har för mig att t var hickory men inte säker.
Tog dock bara en bild och det var innan kycklingen landade på grillen.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar